Evenementen

De Vereniging voor Gezondheidseconomie organiseert voor leden en niet-leden congressen en masterclasses om kennis en netwerk te delen. Leden kunnen hier gratis of met korting aan deelnemen.

 

VGE Congres 2024 | Gezondheidseconomie in de breedte
VGE Congres 2024 | Gezondheidseconomie in de breedte
Utrecht: Domstad Vergader- en Congrescentrum

Het VGE Congres Gezondheidseconomie in de breedte: naar waardegedreven en duurzame zorg zal starten met een keynote van niemand minder dan  prof. dr. Meredith Rosenthal van Harvard T.H. Chan School of Public Health. Rosenthal is een autoriteit op het gebied van beleid gericht op betaalbaarheid van zorg en zal ons meenemen in de laatste wetenschappelijke ontwikkelingen op het gebied van waardegedreven bekostiging van zorg in de Verenigde Staten. Vervolgens zal de nieuw benoemde prof. dr. Jeroen Struijs, Chief Economist NZa, een vertaalslag maken naar beleid en praktijk in Nederland en de discussie met Rosenthal en het publiek leiden.

Parallelsessies
Na de keynote zullen in interactieve parallelsessies actuele studies, beleidsthema's en praktijkcasussen aan bod komen. Onderwerpen kunnen gerelateerd zijn aan value based healthcare en susbtainable health/environmental health, maar ook andere onderwerpen kunnen aan bod komen. Heb jij een idee voor een sessie of een casus waarover je wil sparren met (andere) gezondheidseconomen. Kijk dan onder dit bericht hoe je een voorstel in kunt dienen!

VGE Netwerkevent
Tegelijk met de parallelsessies vindt de 3e editie van het VGE Netwerkevent plaats. Ben je bijna afgestudeerd of gepromoveerd en benieuwd naar je carrièremogelijkheden? Of gewoon nieuwsgierig naar wat diverse organisaties aan gezondheidseconomen te bieden hebben? Tijdens het Netwerkevent zullen onder andere farmaceuten, zorgverzekeraars, onderzoeksbureaus en andere organisaties zich presenteren aan gezondheidseconomen die zich oriënteren op de volgende stap in hun carrière.

Kosten
€40 voor VGE leden
€75 voor nieuwe VGE leden (toegang + lidmaatschap 1e jaar)
€90 voor niet-leden
 

Schrijf je nu in!

 

Indienen voorstel parallelsessies
Heb jij een onderzoek, beleidsvraag of praktijkcasus waar je graag eens over zou sparren met gezondheidseconomen vanuit wetenschap, beleid en praktijk? Pak dan je kans en dien vóór 19 juli een voorstel in via secretariaat@gezondheidseconomie.org.

Je kunt kiezen uit twee formats:
1) een georganiseerde sessie van 75 minuten
2) een individuele presentatie met discussie van 25 minuten.
Ga je voor optie 1, beschrijf in jouw/jullie voorstel dan kort het onderwerp, de sprekers en opzet van de sessie zoals je die voor ogen hebt. Vanuit de organisatie zien we graag dat de sessie ruimte biedt voor interactie met het publiek.
Ga je voor optie 2, beschrijf dan kort het onderwerp en de opzet van jouw presentatie/discussie.

Sessies/presentaties mogen plaatsvinden in het Nederlands of in het Engels.  

De voorstellen zullen worden beoordeeld op relevantie, originaliteit en de mate waarin een brug wordt geslagen tussen wetenschap, beleid en praktijk.