Nieuws

De Vereniging voor Gezondheidseconomie verspreidt op verschillende manieren actualiteiten. Op deze pagina treft u nieuws voor en vanuit leden van de VGE. Daarnaast ontvangen leden exclusief de nieuwsbrief en het VGE bulletin.

 

 

vrijdag 21 januari 2022

Vacature (Senior) beleidsmedewerker Zorgverzekeringen - Ministerie van VWS

Iedereen verzekerd van noodzakelijke zorg van goede kwaliteit én voor een redelijke prijs. Dat is het motto van de directie Zorgverzekeringen. Als (senior) beleidsmedewerker ben je dagelijks bezig met dit vraagstuk.

Omdat we bij de start van een nieuw kabinet onze prioriteiten en werkverdeling opnieuw bekijken, werven we nu voor de directie als geheel. Al naar gelang jouw belangstelling en talent ga je werken aan een of meerdere vraagstukken rond zorgverzekeringen. 

Voorbeelden van je werkzaamheden:

  • Adviseren van de minister over een verbetering van het risicovereveningsmodel: wat zijn de voor- en nadelen en risico’s, wat is het draagvlak in de politiek en bij zorgverzekeraars, met welke uitvoeringsaspecten dient rekening te worden gehouden, hoe ziet de juridische kant eruit?
  • Uitdenken en uitwerken hoe passende zorg de norm wordt. Bijvoorbeeld hoe de juiste zorg op de juiste plek komt, hoe ondoelmatige zorg verdwijnt, hoe zorgverzekeraars en zorgkantoren bij hun zorginkoop een impuls aan de herinrichting van het zorglandschap richting passende zorg kunnen geven.
  • Schrijven van een Kamerbrief over een voorgenomen aanpassing van de Zvw of Wlz.

Interesse?
Klik hier voor meer informatie.