Nieuws

De Vereniging voor Gezondheidseconomie verspreidt op verschillende manieren actualiteiten. Op deze pagina treft u nieuws voor en vanuit leden van de VGE. Daarnaast ontvangen leden exclusief de nieuwsbrief en het VGE bulletin.

 

 

vrijdag 14 januari 2022

Vacature promovendus Geboortezorg - Amsterdam UMC

Wil jij bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit van de geboortezorg en promoveren?
Tot en mét maandag (17 januari) kun je nog reageren op de vacature voor Promovendus Geboortezorg bij Amsterdam UMC.

Wat ga je onderzoeken?
In VOICE werk je samen met bevlogen onderzoekers, de beroepsgroepen en zwangere vrouwen en hun partners aan het inzichtelijk krijgen welke elementen van integrale zorg kunnen leiden tot welke effecten voor moeder en kind.

Je gaat aan de slag met het beantwoorden van deze vraag door het toepassen van verschillende kwalitatieve en kwantitatieve onderzoeksmethoden. Je voert literatuuronderzoek uit naar welke elementen van integrale zorg bekend zijn. Op basis daarvan verken je samen met geboortezorgprofessionals en zwangere vrouwen en hun partners hoe de ontwikkeling van integrale zorg over de tijd is geweest en hoe het nu is vormgegeven in de praktijk door middel van interviews en focusgroepen. Deze bevindingen toets je breder door het uitzetten van een vragenlijst onder VSVs door heel Nederland.

Daarnaast verken je kwantitatief welke associaties en/of effecten er zijn tussen deze elementen van integrale zorg en (ervaren) uitkomsten voor moeder en kind. Hiervoor maak je gebruik van landelijk gekoppelde data op individueel niveau. Je wordt hierbij begeleid door gezondheidseconomen van het RIVM en LUMC Campus Den Haag. De resultaten publiceer je in wetenschappelijke tijdschriften én je koppelt direct terug naar de praktijk via een Community of Practice en andere innovatieve manieren, zoals online tools.

Meer info?
Klik dan hier.