Multi-use models will improve the efficiency and consistency of doing economic evaluations

vrijdag 23 april 2021

Van de ongeveer 85 aanwezigen bij het NVTAG/VGE webinar ‘Multi-use disease models: friends of foes?’ op 31 maart was 68% het met deze stelling eens.

In dit webinar werden in een drietal presentaties de voordelen en uitdagingen van het gebruik van ‘multi-use models’ geschetst. Zo lichtte Saskia Knies (ZIN) toe dat met multi-use models uitkomsten van verschillende analyses beter met elkaar te vergelijken zijn. Hedwig Blommestein (ESHPM/EUR) en Simone Huygens (iMTA/EUR) lieten zien hoe met multi-use models alle relevante behandelingen voor een aandoening in één/hetzelfde model kunnen worden geëvalueerd. Daarnaast werden verschillende business cases voor multi-use models gepresenteerd, met daarbij hun verwachte consequenties in termen van bijvoorbeeld eigenaarschap, onderhoud, en validatie, door Talitha Feenstra (RUG, RIVM).

Tijdens de presentaties konden deelnemers in de chat vragen stellen, waar direct een levendige discussie ontstond. Dat zette zich plenair voort naar aanleiding van stellingen waarmee het webinar werd afgesloten.

Naar nieuwsoverzicht